Az autófóliázás előnyei

Az autótulajdonosok sok esetben az autó megjelenésének tetszetősebbé tétele miatt döntenek az autófóliázás mellet. Az autófóliázás design elemként történő alkalmazása mellett számos további meggyőző érvet is felsorolhatunk a hasznosságának bizonyítására.

Napjainkban fontos szerepet kapott az energiatakarékosság. Az autófóliázás hatására az autó üvegfelületei energiatakarékossági szempontból jelentősen hatékonyabbá válhatnak amennyiben LLumar Comfort vagy Avantgarde autófólia sorozatok valamelyik termékét választjuk. A két sorozat segítségével csökkenthető az autó belső terének felmelegedése, így a légkondicionáló igénybevétele mérsékelhető, ami alacsonyabb üzemanyag felhasználást eredményezhet. Mindemellett kiszűrésre kerülnek a Nap, tűző sugarai így nem csak hőmérséklet csökkenést érhetünk el, de az utazás is kellemesebbé, komfortosabbá tehető.

Nem egyértelműn köztudott tény, hogy bár az üvegfelületek mögött alacsonyabb UV terhelés éri szervezetünket vagy az autó kárpitját és egyéb belső elemeit, ez mégsem jelent jelentős védelmet. Autófóliázás segítségével az UV védelem akár 99,9%-ban is biztosított lehet a LLumar autófólia termékekkel, ami független tesztek által is bizonyítottan 160 faktoros védelemnek megfelelő szintet jelent. Az UV védelem kiemelten fontos kisgyermekes családok esetén, mivel a gyermekek bőre és szeme jelentősen érzékenyebb, mint a felnőtteké. Egészségünk védelme mellet fontos az értékek UV védelme is, mint például az autó kárpitja, melyek fakulása és elöregedése az autófóliázás alkalmazásának segítségével jelentősen lassítható. További információkat az autófóliázás segítségével elérhető uv védelemmel kapcsolatban a www.uvfolia.hu oldalon talál.

Az autófóliázás választására jó indok lehet még az utazás biztonságosabbá tétele is. Az autófólia segítségével, ahogyan már említettük, csökkenthető az utastér hőmérséklete, amely fontos lehet a koncentráció szempontjából, ugyanis melegebb környezetben a reakciókésség lelassul. Továbbá a túl nagy fénymennyiség is csökkenthető, ami kellemesebbé teszi a körülményeket a szemünk számára.

Az autófóliázás során választhatunk biztonsági funkcióval is rendelkező autófólia termékeket. Segítségükkel az üvegfelületek nem csak UV és hővédelem szempontjából tehetők hatásosabbá, de ellenállóbbá teszik az üvegfelületeket is. A LLumar színtelen, vagy akár színezett biztonsági autófólia termékek megnehezítik a tolvajok dolgát, mivel az üvegfelületek összetörése jelentősen nehezebbé válik. Továbbá egy balest esetén az összetört üveget a biztonsági autófólia egybetartja, így megakadályozva a szétrepülő szilánkok okozta akár végzetes sérüléseket. A LLumar biztonsági autófóliák hatásosságárólvideókat.